ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ FENER KAVURMA

Fener kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fener kavurma tarifi için malzemeler

  • 1 kilo fener balığı fileto
  • 1 soğan
  • 1 dolmalık sarıbiber
  • 3 sivribiber
  • 50 gr yeşil zeytin
  • 4 diş sarımsak
  • 1 limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı taze biberiye
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı safran
  • 5 kiraz domates

Fener kavurma Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Fener balığını ufak parçalara doğrayın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Maydanozlarıda kıyın. Domatesleri yıkayıp ikiye bölün. Biberleri temizleyip doğrayın.

Taze biberiye, dilimlenmiş yeşil zeytin, soya sosu, kekik ve safranı bir kase de karıştırın.

Tereyağını tavada eritip soğan, sarımsaklar, biberler ve balık etlerini kavurun. Domates ve sosu ekleyip 10 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış maydanozla tatlandırın. Limon dilimleriyle süsleyip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.