ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ FENER KAVURMA

Fener Kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fener Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilo fener balığı fileto
  • 1 soğan
  • 1 dolmalık sarıbiber
  • 3 sivribiber
  • 50 gr yeşil zeytin
  • 4 diş sarımsak
  • 1 limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı taze biberiye
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı safran
  • 5 kiraz domates

Fener Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Fener balığını ufak parçalara doğrayın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Maydanozlarıda kıyın. Domatesleri yıkayıp ikiye bölün. Biberleri temizleyip doğrayın.
  • Taze biberiye, dilimlenmiş yeşil zeytin, soya sosu, kekik ve safranı bir kase de karıştırın.
  • Tereyağını tavada eritip soğan, sarımsaklar, biberler ve balık etlerini kavurun. Domates ve sosu ekleyip 10 dakika daha kavurun.
  • Ocaktan alıp kıyılmış maydanozla tatlandırın. Limon dilimleriyle süsleyip sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.