ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ENDÜLÜS USULÜ SOĞANLI LEVREK

Endülüs Usulü Soğanlı Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Endülüs Usulü Soğanlı Levrek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça levrek fileto
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Endülüs Usulü Soğanlı Levrek Nasıl Yapılır?

Balıkları yayvan bir kaba alarak tuz ve karabiber serpip 20 dakika dinlendirin. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca sirke, kesme şeker, kuş üzümü, kuru üzüm, dolmalık fıstık ve ince kıydığınız maydanozları ilave edin. Tuz ile tatlandırıp pişirmeye devam edin. Unu bir kaba alın. Dinlenen balıkları una bulayın. Fazla ununu silkeleyip suya batırın ve tekrar una bulayarak kızgın yağda kızartın. Balıkları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve pişmekte olan soğanların üzerine alın. 4-5 dakika daha soğanlarla birlikte pişirin. Sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!