ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ENDÜLÜS USULÜ SOĞANLI LEVREK

Endülüs Usulü Soğanlı Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Endülüs Usulü Soğanlı Levrek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça levrek fileto
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Endülüs Usulü Soğanlı Levrek Nasıl Yapılır?

  • Balıkları yayvan bir kaba alarak tuz ve karabiber serpip 20 dakika dinlendirin.
  • Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin.
  • Soğanlar pembeleşmeye başlayınca sirke, kesme şeker, kuş üzümü, kuru üzüm, dolmalık fıstık ve ince kıydığınız maydanozları ilave edin.
  • Tuz ile tatlandırıp pişirmeye devam edin. Unu bir kaba alın. Dinlenen balıkları una bulayın.
  • Fazla ununu silkeleyip suya batırın ve tekrar una bulayarak kızgın yağda kızartın.
  • Balıkları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve pişmekte olan soğanların üzerine alın. 4-5 dakika daha soğanlarla birlikte pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!