ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ELMALI VE AVOKADOLU TON BALIKLI SALATA

Elmalı Ve Avokadolu Ton Balıklı Salata

Elmalı ve avokadolu ton balıklı salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Ve Avokadolu Ton Balıklı Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g ton balığı (Konserve)
  • 1 elma (Yeşil ve büyük boy)
  • 2 adet salatalık turşusu (Zar doğranmış)
  • 1 küçük boy göbek salata (Kıyılmış)
  • 2 avokado
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu (Avokadonun kararmaması için)
  • 1/2 çay bardağı ince bulgur
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • Tuz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı toz köri
  • 1 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)
  • 4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)

Elmalı Ve Avokadolu Ton Balıklı Salata Nasıl Yapılır?

  • İnce bulguru yarım çay bardağı ılık suda bekletin. Sosu bir kavanozda karıştırın. Avokadoyu küp doğrayıp limon suyu ekleyin.
  • Kıyılmış yeşil salatayı, ince bulguru, dilimlediğiniz elmayı, avokado küplerini ve ton balığını harmanlayın. Sosunu dökün ve bekletmeden servis yapın.

Karidesle tatlandırılan klasik ton balıklı salata tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!