Elmalı Ve Avokadolu Ton Balıklı Salata

Elmalı Ve Avokadolu Ton Balıklı Salata
29 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Elmalı Ve Avokadolu Ton Balıklı Salata için

Malzemeler

  • 300 g ton balığı (Konserve)
  • 1 elma (Yeşil ve büyük boy)
  • 2 adet salatalık turşusu (Zar doğranmış)
  • 1 küçük boy göbek salata (Kıyılmış)
  • 2 avokado
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu (Avokadonun kararmaması için)
  • 1/2 çay bardağı ince bulgur
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • Tuz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı toz köri
  • 1 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)
  • 4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
Elmalı Ve Avokadolu Ton Balıklı Salata

Nasıl Yapılır

  1. İnce bulguru yarım çay bardağı ılık suda bekletin. Sosu bir kavanozda karıştırın. Avokadoyu küp doğrayıp limon suyu ekleyin.
  2. Kıyılmış yeşil salatayı, ince bulguru, dilimlediğiniz elmayı, avokado küplerini ve ton balığını harmanlayın. Sosunu dökün ve bekletmeden servis yapın.

Karidesle tatlandırılan klasik ton balıklı salata tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo