ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ ELMALI VE AVOKADOLU TON BALIKLI SALATA

ELMALI VE AVOKADOLU TON BALIKLI SALATA

Elmalı ve avokadolu ton balıklı salata
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı ve avokadolu ton balıklı salata tarifi için malzemeler

• 300 g ton balığı (Konserve)
• 1 elma (Yeşil ve büyük boy)
• 2 adet salatalık turşusu (Zar doğranmış)
• 1 küçük boy göbek salata (Kıyılmış)
• 2 avokado
• 1 tatlı kaşığı limon suyu (Avokadonun kararmaması için)
• 1/2 çay bardağı ince bulgur
• 1/2 çay bardağı ılık su
• Tuz
Sosu için
• 1 yemek kaşığı mayonez
• 1 çay kaşığı toz köri
• 1 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)
• 4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)

Elmalı ve avokadolu ton balıklı salata Nasıl Yapılır

  • İnce bulguru yarım çay bardağı ılık suda bekletin. Sosu bir kavanozda karıştırın. Avokadoyu küp doğrayıp limon suyu ekleyin.
  • Kıyılmış yeşil salatayı, ince bulguru, dilimlediğiniz elmayı, avokado küplerini ve ton balığını harmanlayın. Sosunu dökün ve bekletmeden servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!