Domates Soslu Levrek

05 Ekim 2024 tarihinde güncellendi.
Domates Soslu Levrek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Domates Soslu Levrek için

Malzemeler

  • 50 g eritilmiş tereyağı
  • 4 levrek filetosu
  • 100 g çeri domates
  • 2 tatlı kaşığı kapari
  • 1 soğan
  • 100 ml zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 2-3 dal taze reyhan

Patates garnitürü için

  • 10 bebek patates
  • Zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Taze kekik
Domates Soslu Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün ve balıkları yağlı kağıt serili bir ızgara tavasına alın.
  2. Dörde böldüğünüz çeri domatesler, kapari, yemeklik doğradığınız soğan, zeytinyağı ve limon suyunu balıkların üzerine ilave edin. Tuz ile tatlandırın ve üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 5-7 dakika pişirin.
  3. Patates garnitürü için, bebek patatesleri haşlayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Ezdiğiniz sarımsaklar ve ikiye böldüğünüz patatesleri ilave edin.
  4. Tuz ve baharatları ekleyip soteleyin. Taze kekiği de ilave edip ocaktan alın.
  5. Pişen balık filetolarınızı taze reyhan yaprakları ile süsleyin. Yanında patates garnitürü ile sıcak servis yapın.

Düşük kalorili fırında levrek tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo