ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ DENİZ ÜRÜNLERİ GÜVECİ

Deniz Ürünleri Güveci

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Deniz Ürünleri Güveci Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 dilbalığı filetosu
  • 12 ayıklanmış karides
  • 4 parça beyaz etli balık
  • 50 gr tereyağı
  • 4 taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 2 defne yaprağı
  • 1 demet maydanoz

Sos için

  • 1 çorba kaşığı krema
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap

Deniz Ürünleri Güveci Nasıl Yapılır?

  • Taze soğan, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Tereyağının yarı sını tavada eritip soğan ve sarımsakları kavurun. Domatesleri ilave edip soteleyin. 
  • Defne yaprakları ve kıyılmış maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Beyaz şarap ve çırpılmış kremayı ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
  • Kalan tereyağını güveçte eritip balıkları 3-4 dakika kadar parçalanmamalarına dikkat ederek kavurun.
  • Üzerine domatesli sosu dökün. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

Tereyağlı sarımsaklı karides güveç tarifine de göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!