Deniz Ürünleri Güveci

Deniz Ürünleri Güveci
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Deniz Ürünleri Güveci için

Malzemeler

Malzemeler

  • 4 dilbalığı filetosu
  • 12 ayıklanmış karides
  • 4 parça beyaz etli balık
  • 50 gr tereyağı
  • 4 taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 2 defne yaprağı
  • 1 demet maydanoz

Sos için

  • 1 çorba kaşığı krema
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap
Deniz Ürünleri Güveci

Nasıl Yapılır

  1. Taze soğan, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  2. Tereyağının yarı sını tavada eritip soğan ve sarımsakları kavurun. Domatesleri ilave edip soteleyin. 
  3. Defne yaprakları ve kıyılmış maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Beyaz şarap ve çırpılmış kremayı ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
  4. Kalan tereyağını güveçte eritip balıkları 3-4 dakika kadar parçalanmamalarına dikkat ederek kavurun.
  5. Üzerine domatesli sosu dökün. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

Tereyağlı sarımsaklı karides güveç tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo