ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BUHARDA PİŞİRİLMİŞ SOMON FİLETO

Buharda Pişirilmiş Somon Fileto

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buharda Pişirilmiş Somon Fileto Tarifi İçin malzemeler

  • 4 fileto somon (her biri 160 gr’lık)
  • 2 patlıcan
  • 2 domates
  • 20 gr kapari
  • 8 taze fesleğen yaprağı
  • 40 ml zeytinyağı
  • 120 gr körpe patates
  • 100 ml sebze suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Buharda Pişirilmiş Somon Fileto Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup 1 cm genişliğinde uzun doğrandıktan sonra 3 dakika buharda pişirin.
  • Somon balığı, tuz ve biberle lezzetlendirip patlıcanları ekleyin. Hepsini 7 dakika kadar buharda pişirin.
  • Patatesleri haşlayıp tuz, karabiberle tatlandırın. Blender’dan geçirip üzerine sebze suyu ekleyin (havuç, soğan ve kereviz kaynatılır ve süzdürülerek sebze suyu elde edilir).
  • Ilık kalacak şekilde bir kabın içinde muhafaza edin. Domateslerin kabuğunu soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
  • Zeytinyağı, fesleğen yaprağı ve kapariyi ilave edin. Patlıcanları tabağın ortasına yerleştirin. Üzerine somon yerleştirin.
  • Tabağın kenarlarına patates sosu gezdirip domatesli karışım ve fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!