Beyaz Şarap Ve Limon Soslu Kılıç Balığı

26 Şubat 2024 tarihinde güncellendi.
Beyaz Şarap Ve Limon Soslu Kılıç Balığı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Beyaz Şarap Ve Limon Soslu Kılıç Balığı için

Malzemeler

  • 1 kg kılıç balığı (4 porsiyona ayrılmış)
  • 3 diş sarımsak
  • 150 ml beyaz şarap
  • 1 limonun suyu ve kabuğu
  • 4 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Beyaz Şarap Ve Limon Soslu Kılıç Balığı

Nasıl Yapılır

Balıkları beyaz şarap, limon suyu, limon kabuğu, ince kıyılmış sarımsak, taze kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Marine ettiğiniz balıkları 15 dakika bekletin. Ardından fırın tepsisine yağlı kâğıt koyup üzerine balıkları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik alt-üst modunda fırında isteğe göre 10-15 dakika, renk alana kadar pişirin. Artık ziyafete hazırsınız.

Dilerseniz, her zevke hitap eden kılıç balığı şiş tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo