ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BEYAZ ŞARAP VE LİMON SOSLU KILIÇ BALIĞI

Beyaz Şarap Ve Limon Soslu Kılıç Balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz Şarap Ve Limon Soslu Kılıç Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kılıç balığı (4 porsiyona ayrılmış)
  • 3 diş sarımsak
  • 150 ml beyaz şarap
  • 1 limonun suyu ve kabuğu
  • 4 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Beyaz Şarap Ve Limon Soslu Kılıç Balığı Nasıl Yapılır?

Balıkları beyaz şarap, limon suyu, limon kabuğu, ince kıyılmış sarımsak, taze kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Marine ettiğiniz balıkları 15 dakika bekletin. Ardından fırın tepsisine yağlı kâğıt koyup üzerine balıkları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik alt-üst modunda fırında isteğe göre 10-15 dakika, renk alana kadar pişirin. Artık ziyafete hazırsınız.

Dilerseniz, her zevke hitap eden kılıç balığı şiş tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!