Beşamel Soslu Deniz Mahsulleri

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Beşamel Soslu Deniz Mahsulleri
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Beşamel Soslu Deniz Mahsulleri için

Malzemeler

  • 100 g karides
  • 100 g midye
  • 100 g kalamar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Beşamel sos için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • Muskat rendesi

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
Beşamel Soslu Deniz Mahsulleri

Nasıl Yapılır

  1. Beşamel sos için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Sütü ilave edip kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  2. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Deniz mahsullerini zeytinyağında soteleyip ocaktan alın.
  3. Beşamel sosu bir servis tabağına yayın üzerine deniz mahsullerini ilave edin. Üzeri için tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
  4. İnce dilimlediğiniz sarımsak ve kırmızı pul biberi ilave edip ocaktan alın. Sarımsaklı ve biberli yağı deniz mahsullerinin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yemeklerinize lezzet katmak için, nefis balık soslarına göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo