ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ BEŞAMEL SOSLU DENİZ MAHSULLERİ

Beşamel Soslu Deniz Mahsulleri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel Soslu Deniz Mahsulleri Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 g karides
  • 100 g midye
  • 100 g kalamar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Beşamel sos için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • Muskat rendesi

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber

Beşamel Soslu Deniz Mahsulleri Nasıl Yapılır?

  • Beşamel sos için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Sütü ilave edip kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Deniz mahsullerini zeytinyağında soteleyip ocaktan alın.
  • Beşamel sosu bir servis tabağına yayın üzerine deniz mahsullerini ilave edin. Üzeri için tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
  • İnce dilimlediğiniz sarımsak ve kırmızı pul biberi ilave edip ocaktan alın. Sarımsaklı ve biberli yağı deniz mahsullerinin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yemeklerinize lezzet katmak için, nefis balık soslarına göz atın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.