ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BARBUN TAVA

Barbun Tava

Barbun Tava

Temmuz, Ekim ayları arasında oldukça lezzetli olan barbun balığı, tam mevsimindeyken tüketmeye ne dersiniz? Halk arasında barbun olarak bilinen bu balığın gerçek ismi, 'barbunya'dır. Ilıman denizleri seven barbun, orta büyüklüktedir. Dışının kırmızıya yakın bir renkte olması, diğer balık türlerinden ayrılmasını sağlar. Lezzetli ve pratik barbun tava için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için barbun ve barbun buğulama tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Barbun Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr barbun 
  • 2/3 çay bardağı sıvıyağ 
  • Tuz 
  • Mısır unu 

Barbun Tava Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba mısır unu ve tuz koyun, harmanlayın.
  • Sıvıyağı bir tavaya koyarak ısıtın.
  • Ayıklanmış balıkları mısır ununa bulayın. Ardından kızgın yağın içerisine balıkları atın.
  • Arkalı önlü bir şekilde kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine koyun. Sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun. 

Barbun Tava Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  • Eğer mısır unu kullanmak istemezseniz normal un kullanabilirsiniz ya da yarı yarıya karıştırarak kullanabilirsiniz.
  • Balıkları kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Böylece fazla yağını süzebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!