Barbun Tava

Barbun Tava
15 Ağustos 2023

Temmuz, Ekim ayları arasında oldukça lezzetli olan barbun balığı, tam mevsimindeyken tüketmeye ne dersiniz? Halk arasında barbun olarak bilinen bu balığın gerçek ismi, 'barbunya'dır. Ilıman denizleri seven barbun, orta büyüklüktedir. Dışının kırmızıya yakın bir renkte olması, diğer balık türlerinden ayrılmasını sağlar. Lezzetli ve pratik barbun tava için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için barbun ve barbun buğulama tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Barbun Tava için

Malzemeler

  • 500 gr barbun 
  • 2/3 çay bardağı sıvıyağ 
  • Tuz 
  • Mısır unu 
Barbun Tava

Nasıl Yapılır

  1. Bir kaba mısır unu ve tuz koyun, harmanlayın.
  2. Sıvıyağı bir tavaya koyarak ısıtın.
  3. Ayıklanmış balıkları mısır ununa bulayın. Ardından kızgın yağın içerisine balıkları atın.
  4. Arkalı önlü bir şekilde kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine koyun. Sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun. 
Püf Noktası
  • Eğer mısır unu kullanmak istemezseniz normal un kullanabilirsiniz ya da yarı yarıya karıştırarak kullanabilirsiniz.
  • Balıkları kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Böylece fazla yağını süzebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo