ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ BALIK TABAĞI

Balık tabağı

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balık tabağı tarifi için malzemeler

  • Yarım kilo Jumbo karidesi
  • 1 su bardağı bira
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5~6 diş sarımsak
  • 2 domates
  • tuz
  • kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı kırmızı şarap

Balık tabağı Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Yarım kilo temizlenmiş Jumbo karidesi geniş bir kaba alın. 1 su bardağı kadar bira ekleyip 30 dakika bekletin. Teşon tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. 5-6 diş dilimlenmiş sarımsağı ekleyip kavurun.

2 rendelenmiş domatesi ilave edip suyun çekinceye kadar 5-6 dakika daha kavurun.

Karidesleri süzüp tavanın içine ekleyin. 1-2 dakika kadar kavurun. Tuz ve toz kırmızıbiberle tatlandırın. 1 su bardağı kırmızı şarabı ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis tabağına alın. Kalınca dilimlenmiş domates, Akdeniz yeşillikleri, taze nane yaprakları, dilimlenmiş dolmalık biberlerle süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:47:10

Farklı bir tarif. Denemeye değer teşekkürler

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.