ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ BALIK SALATASI

Balık salatası

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balık salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 orfoz kafası2 havuç2 orta boy soğan3

4 diş sarımsak4

5 kokteyl zeytin2 yeşil biber4

5 kornişon turşu3

4 haşlanmış karides veya midye3

4 dal yeşil soğan4

5 dal dereotuTuz

  • kırmızı pulbiberHardal sos için: 2 yumurta sarısıYarım kahve fincanı zeytinyağıYarım limon suyu1 kahve kaşığı toz hardal

Balık salatası Nasıl Yapılır

Orfoz kafasını suda 15-20 dakika bekletin. İkiye kesip bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su ve bir tutam tuz ekleyin.

Havuç, soğan ve sarımsakları temizleyip bütün olarak tencereye alın. 20 dakika kaynatın. Balık kafasını çıkarın. Balık suyu soğuyunca sonradan kullanmak üzere dolaba kaldırın.

Balık kafasındaki etleri ayıklayıp servis tabağına alın. Yeşil biberleri kıyın. Kornişon turşunun birini küp küp doğrayın. Kalan kornişonları uzunlamasına dilimleyin. Yeşil soğanların sap kısımlarını ve dereotunu kıyın. Malzemeleri servis tabağına ekleyin. Karidesleri ilave edin.

Hardal sosu hazırlamak için; bir kasede yumurta sarısı, zeytinyağı, limon suyu ve toz hardalı çırpın. Hazırladığınız sosu balık salatasının üzerine gezdirin. Dilimlenmiş kornişon turşu ve limonla süsleyerek servis yapın.
Şefin Yorumu : Kefal, minakop, levrek, karagöz, kofana, kırlangıç, orfoz gibi balıklar balık salatası için uygundur.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.