ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BALIK SALATASI

Balık Salatası

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balık Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orfoz kafası
  • 2 havuç
  • 2 orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4-5 kokteyl zeytin
  • 2 yeşil biber
  • 4-5 kornişon turşu
  • 3-4 haşlanmış karides veya midye
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • 4-5 dal dereotu
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Hardal sos için:

  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 kahve kaşığı toz hardal

Balık Salatası Nasıl Yapılır?

  • Orfoz kafasını suda 15-20 dakika bekletin. İkiye kesip bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su ve bir tutam tuz ekleyin.
  • Havuç, soğan ve sarımsakları temizleyip bütün olarak tencereye alın. 20 dakika kaynatın. Balık kafasını çıkarın. Balık suyu soğuyunca sonradan kullanmak üzere dolaba kaldırın.
  • Balık kafasındaki etleri ayıklayıp servis tabağına alın. Yeşil biberleri kıyın. Kornişon turşunun birini küp küp doğrayın.
  • Kalan kornişonları uzunlamasına dilimleyin. Yeşil soğanların sap kısımlarını ve dereotunu kıyın. Malzemeleri servis tabağına ekleyin. Karidesleri ilave edin.
  • Hardal sosu hazırlamak için; bir kasede yumurta sarısı, zeytinyağı, limon suyu ve toz hardalı çırpın.
  • Hazırladığınız sosu balık salatasının üzerine gezdirin. Dilimlenmiş kornişon turşu ve limonla süsleyerek servis yapın.
    Şefin Yorumu : Kefal, minakop, levrek, karagöz, kofana, kırlangıç, orfoz gibi balıklar balık salatası için uygundur.
    Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!