Balık Salatası

Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Balık Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 1 orfoz kafası
- 2 havuç
- 2 orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 4-5 kokteyl zeytin
- 2 yeşil biber
- 4-5 kornişon turşu
- 3-4 haşlanmış karides veya midye
- 3-4 dal yeşil soğan
- 4-5 dal dereotu
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Hardal sos için:
- 2 yumurta sarısı
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 kahve kaşığı toz hardal
Balık Salatası Nasıl Yapılır?
- Orfoz kafasını suda 15-20 dakika bekletin. İkiye kesip bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su ve bir tutam tuz ekleyin.
- Havuç, soğan ve sarımsakları temizleyip bütün olarak tencereye alın. 20 dakika kaynatın. Balık kafasını çıkarın. Balık suyu soğuyunca sonradan kullanmak üzere dolaba kaldırın.
- Balık kafasındaki etleri ayıklayıp servis tabağına alın. Yeşil biberleri kıyın. Kornişon turşunun birini küp küp doğrayın.
- Kalan kornişonları uzunlamasına dilimleyin. Yeşil soğanların sap kısımlarını ve dereotunu kıyın. Malzemeleri servis tabağına ekleyin. Karidesleri ilave edin.
- Hardal sosu hazırlamak için; bir kasede yumurta sarısı, zeytinyağı, limon suyu ve toz hardalı çırpın.
- Hazırladığınız sosu balık salatasının üzerine gezdirin. Dilimlenmiş kornişon turşu ve limonla süsleyerek servis yapın.
Şefin Yorumu :Kefal, minakop, levrek, karagöz, kofana, kırlangıç, orfoz gibi balıklar balık salatası için uygundur.
Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR