Aromatik Fırın Çipura

Aromatik Fırın Çipura
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Aromatik Fırın Çipura için

Malzemeler

  • 4 orta boy çipura
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 Meksika biberi
  • 60 g taze zencefil
  • 4 diş sarımsak
  • 40 ml soya sos
  • 20 g bal
  • 50 ml su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g istiridye sos

Üzeri için

  • Kişniş yaprakları
Aromatik Fırın Çipura

Nasıl Yapılır

  1. Balıkları temizleyip yıkayın ve kağıt havlu ile fazla suyunu çektirin. Her iki yüzüne de tuz ve karabiber serpin.
  2. Meksika biberi, zencefil ve sarımsakları küçük doğrayıp bir kapta karıştırın. Soya sosu, bal ve suyu ayrı bir kaba alarak karıştırıp balıkların üzerine gezdirin ve ocaktan alın.
  3. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp ısıtın. Balıkları bütün olarak tavaya alın ve her iki yüzünü de kızartın. Soya soslu ve ballı karışımı ekleyip ocaktan alın. Balıkları yağlanmış fırın kabına alın. Üzerine zencefilli karışımı ve istiridye sosunu dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp kişniş yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Kış aylarında sık sık tüketilen balık yemeklerine sofranızda yer vermek istiyorsanız, pratik ve lezzetli çipura ızgara tarifinden yararlanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo