ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ AROMATİK FIRIN ÇİPURA

Aromatik fırın çipura

Aromatik fırın çipura

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Aromatik fırın çipura tarifi için malzemeler

  • 4 orta boy çipura
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 Meksika biberi
  • 60 g taze zencefil
  • 4 diş sarımsak
  • 40 ml soya sos
  • 20 g bal
  • 50 ml su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g istiridye sos

Üzeri için

  • Kişniş yaprakları

Aromatik fırın çipura Nasıl Yapılır

  • Balıkları temizleyip yıkayın ve kağıt havlu ile fazla suyunu çektirin. Her iki yüzüne de tuz ve karabiber serpin.
  • Meksika biberi, zencefil ve sarımsakları küçük doğrayıp bir kapta karıştırın. Soya sosu, bal ve suyu ayrı bir kaba alarak karıştırıp balıkların üzerine gezdirin ve ocaktan alın.
  • Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp ısıtın. Balıkları bütün olarak tavaya alın ve her iki yüzünü de kızartın. Soya soslu ve ballı karışımı ekleyip ocaktan alın. Balıkları yağlanmış fırın kabına alın. Üzerine zencefilli karışımı ve istiridye sosunu dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp kişniş yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Kış aylarında sık sık tüketilen balık yemeklerine sofranızda yer vermek istiyorsanız, pratik ve lezzetli çipura ızgara tarifinden yararlanabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.