ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ACI SOSLU BALIK

Acı Soslu Balık

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Acı Soslu Balık Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg beyaz etli balık (lagos veya levrek)
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 orta boy domates
  • 1 çay kasığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 2 çay kasığı toz kişniş
  • Tuz

Acı Soslu Balık Nasıl Yapılır?

  • Balığı temizleyip üç parçaya bölün. Üzerini kapatacak kadar su ekleyip kısık ateşte, balıkları dağıtmadan, yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Balıkları sudan dikkatlice alın. Deri ve kılçıklarından ayırın. Balığın suyundan 1 su bardağı ayırın. Bir tencerede yağı ısıtın.
  • Çok ince doğranmış soğanları, bıçak sırtı kalınlığında doğranmış sarımsakları ve toz kişnişi ilave edip kavurun.
  • Domatesleri soyup çekirdeğini çıkarın ve küçük küpler şeklinde doğrayıp soğanların üzerine ilave edin.
  • Domatesler hafifçe yumuşadığında salçayı, ayırdığınız balık suyunu ve balık etini ilave edin. Baharatları ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!