Nachos

Meksika kökenli nachos, toplu etkinliklerin vazgeçilmezidir. En az Meksika kadar Amerika'da da tüketilen nachos, tortilla cipslerin peynir bazlı bir sosla buluşmasıyla hazırlanır. Malzemeler hazırsa, Meksika usulü nachos tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif lezzetler için güllaç yaprağından nachos ve nachos cheese dip sos tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Nachos Tarifi İçin malzemeler
Harç için:
- 1 yemek kaşığı. sızma zeytinyağı
- 1 büyük soğan, doğranmış
- 400 gr kıyma
- 2 diş sarımsak, kıyılmış
- 1 yemek kaşığı. Taco Baharatı
- Tuz
- 60 ml Su
- 1 büyük tortilla cipsi
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 2 su bardağı rendelenmiş cheddar
- 400 gr Meksika fasulyesi, süzülmüş
- 100 gr salamura jalapeno
Üzeri için:
- 1 büyük domates, doğranmış
- 1 avokado, doğranmış
- ½ su bardağı ince dilimlenmiş yeşil soğan
- Ekşi krema, üzerinde gezdirmek için
- Acı sos, üzerinde gezdirmek için
Nachos Nasıl Yapılır?
- Fırını 220 derecede ısıtın.
- Orta ateşte yağı ısıtın. Soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar 5 dakika pişirin, ardından kıyma ekleyin ve 6 dakika daha fazla pembeleşene kadar pişirin.
- Sarımsak ve taco baharatını ekleyin ve tuzlayın. Et iyice kızarana ve hafif çıtır olana kadar pişirin, 5 dakika daha pişirin. Tavaya su ekleyin ve karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tortilla cipslerinin yarısını ve kalan bütün malzemelerin yarısını ekleyin, üzerin aynı katmandan bir kat daha yapın.
- 15 dakika peynirler eriyene kadar pişirin.
- Domates, avokado ve yeşil soğan serpin. Ekşi krema ve acı sos gezdirin ve hemen servis yapın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR