ANASAYFA TARİFLER MEKSİKA MUTFAĞI & MEKSİKA YEMEKLERİ AZTEK ÇORBASI

Aztek Çorbası

Aztec Çorbası

Meksika mutfağıyla özdeşleşen aztek çorbası, tavuk göğsü, chili biber ve avokado ile hazırlanır. Acı severlerin favorisi olan bu çorba, özellikle soğuk havalarda tercih edilir. Servis esnasında çorbaya ekşi krema eklenir. Ayrıca tortilla cipsleri ile birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, Meksika usulü aztek çorbası tarifine geçebiliriz.

Tortilla çorbası tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Aztek Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet kurutulmuş chili biber 
  • 400 gram domates 
  • 2 yemek kaşığı yağ 
  • 3 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 8 su bardağı tavuk suyu
  • 600 gr kuşbaşı tavuk göğsü
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 1 adet avokado
  • 50 gram eriyen peynir
  • Servis için krema veya ekşi krema
  • Tortilla cipsleri (yaklaşık 4 bardak)

Aztek Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Chili biberi ve domatesi blenderdan geçirilir. 
  • Yağı tencerede ısıtın ve sarımsak ve soğan renk alana kadar pişirilir. 
  • Domatesli sos ile karıştırarak pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirilir. 
  • Domatesli karışım tencereye alınarak 10-15 dakika pişirilir. 
  • Tavuk, tavuk suyu, tuz ve karabiber eklenerek tavuk pişene kadar pişirilir.
  • Kaselerde içine avokado, peynir, tortilla ve ekşi krema koyularak servis edilir. 
  • İsteğe göre yanında limon dilimi koyulur. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!