Biryani

Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Biryani Tarifi İçin malzemeler
- 100 gr basmati pirinci 50 gr tereyağı
- 50 ml ayçiçek yağı
- 50 ml zeytinyağı
- 3 su bardağı et suyu
- 30 gr badem
- 50 gr kuru üzüm
- 25 gr dolmalık fıstık
- 250 gr kemikli kuzu kaburga eti
- 2 kiraz domates
- 2 frenk soğanı
- Bir kaç tel safran
- Yarım soğan
- Tuz
Biryani Nasıl Yapılır?
- Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp, doğradığınız soğanları ilave edin.
- Pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu etlerinden bir miktar kuşbaşı doğrayıp ilave edin, iyice soteleyin.
- Pirinci yıkayın. Safranla birlikte ete ilave edip karıştırın. Suyunu çekmesi için demlenmeye bırakın.
- Hazırladığınız yemeği bir kaseye alıp servis tabağını üzerine kapak yaparak ters çevirin.
- Badem, kuru üzüm ve dolmalık fıstığı tavada az miktarda ayçiçeğiyağında soteleyip biryaninin üzerine gezdirin.
- Frenk soğanları ile süsleyin. Ayçiçeği yağında kızarttığınız kiraz domates ile süsleyip servis yapın.
- Dilerseniz, kuzu eti yerine tavuk biryani tarifini de deneyebilirsiniz.
LÜBNAN VE ÇEVRESİNİN EN ÖNEMLİ YEMEKLERİNDEN BİRİ OLAN BİRYANİYİ İSTEĞE GÖRE TAVUKLU VEYA SEBZELİDE YAPABİLİRSİNİZ.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR