ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI İTALYAN YEMEKLERİ UMBRİA USULÜ KÖFTE

UMBRİA USULÜ KÖFTE

8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Umbria usulü köfte tarifi için malzemeler
  • 60 gr bayat ekmek içi
  • 1 bardak et suyu
  • 750 gr kıyma
  • 60 gr salam
  • 2 soğan
  • 1.5 kg domates
  • 1 limon
  • 1 çay kaşığı mercanköşk
  • 1 yumurta
  • 1 havuç
  • 1 sap kereviz
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Umbria usulü köfte hazırlanışı


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Soğanı soyup rendeleyin. Ekmeği et suyuyla ıslatın. Elinizle sıkıp ufalayın.  Yumurtayı çırpın. Salamları ince ince kıyın. Limonun kabuğunu rendeleyin. Hazırladığınız malzemeleri çukur bir kaba alın. Tuz, karabiber, mercanköşk ve kıymayı ilave edip tüm malzemeyi iyice yoğurun. Top şeklinde köfteler hazırlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp köfteleri hafifçe soteleyin. Çok pişmemelerine özen gösterin. Kağıt havlunun üzerine alıp yağını süzün.

Domatesleri ve havucu rendeleyin. Kereviz sapını ve soğanı ince ince kıyın. Köfte kırıntılarının olduğu tavada, havuç, kereviz ve soğanı orta ateşte 7 dakika kadar soteleyin. Domatesleri aynı tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Köfteleri sosa aktarın ve sos koyulaşıncaya kadar 12 dakika daha pişirip kısık ateşte demlendirin. Sıcak servis yapın.

 



Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!