ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ HARDAL SOSLU İSVEÇ KÖFTE

Hardal Soslu İsveç Köfte

Hardal Soslu İsveç Köfte

Protein bakımından zengin olan isveç köfte, İsveç mutfağının özgün yemeklerindendir. Genellikle köfteler misket şeklinde hazırlanır. Dünyanın birçok yerinde tüketilen bu besin, kekreyemiş reçeli, worcestershire sosu veya özel soslarla birlikte servis edilir. Bazı ülkelerde 'köttbullar köftesi' olarak bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızın gözdesi olacak hardal soslu geleneksel isveç köfte tarifine başlayabiliriz.

Ana yemeklerde sunabileceğiniz pratik köfte tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Lezzetine doyamayacağınız evde hamburger köftesi yapımına göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hardal Soslu İsveç Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g orta yağlı kıyma,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş),
  • 4-5 dal maydanoz (İnce doğranmış),
  • 2 yemek kaşığı dolusu galeta unu,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (Köfteleri kızartmak için),
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Köfteleri kızartmak için),
  • Tuz,
  • Kimyon,
  • Karabiber,

Sosu İçin:

  • 50 g tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 200 ml krema,
  • 1 su bardağı et suyu,
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı,
  • 4-5 dal maydanoz (İri doğranmış),
  • 1 yemek kaşığı Worcestershire sos,
  • Tuz,
  • Karabiber.

Hardal Soslu İsveç Köfte Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymayı bir kaba alın. Kıymanın üzerine yumurta, maydanoz, soğan ve galeta ununu ekleyip yoğurun.
  • Köfte harcını kıvam alıncaya kadar yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve misket şekli verin.
  • Tereyağ ve sıvıyağı tavaya alın ve ısıtın. Yağlar erimeye başladığında köfte hamurlarını içine atın ve her tarafını kızartın.
  • Kızartma işleminin ardından köfteleri bir kenarda bekletin.
  • Sos için, köfteleri pişirdiğiniz tavaya tereyağı koyun ve eritin. Üzerine yavaş yavaş un ekleyin ve kavurun.
  • Unun üzerine ısıtılmış et suyunu azar azar ilave edip karıştırın.
  • Sosları, kremayı, tuzu ve karabiberi de tavaya ekleyin ve kıvama gelinceye kadar kaynatın.
  • Sos kıvama geldiğinde, kızarttığınız köfteleri sosun içerisine atın ve 5 dakika birlikte pişirin.
  • Pişirme işleminin ardından servis tabağına alın ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
  • Hardal soslu isveç köftesini, pirinç pilavı veya patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hardal Soslu İsveç Köftenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız köftenin orta yağlı olmasına özen gösterin. Donmuş kıyma kullanacaksanız, 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • Galeta unu yerine ufalanmış bayat ekmek kırıntıları da kullanabilirsiniz.
  • Köfte harcını hazırladıktan sonra üzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Daha sonra birkaç kez yoğurup şekil verin.
  • Şekil vermeden önce avuç içinizi ıslatın. Böylece harcın elinize yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Köfteleri pişirirken tarifteki ölçülere dikkat edin. Fazla yağ kullanmak köftelerin kurumasına neden olacaktır.
  • Pişirme işleminin ardından köfteleri kağıt havluda bekleterek yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Hardal Soslu İsveç Köfte Kaç Kaloridir?

  • Hardal soslu isveç köftenin bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.