ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ İTALYAN USULÜ KILIÇ BALIĞI

İtalyan Usulü Kılıç Balığı

İtalyan Usulü Kılıç Balığı

İtalya'nın Sicilya bölgesine ait olan bu balık tarifi, kendine özgü sosu ile damaklarda iz bırakıyor. Kılıç balığının zeytinyağı, sirke ve limon suyu ile marine edilmesiyle hazırlanan bu balık, fırında pişirilir. Lezzetli kılıç balığı tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için kekikli yılan balığı ve menüer soslu dil balığı tariflerine de  göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İtalyan Usulü Kılıç Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet kılıç balığı fileto 
  • 3 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
  • 3 yemek kaşığı taze maydanoz, doğranmış
  • ½  su bardağı zeytinyağı
  • 3 limonun suyu
  • 3 tatlı kaşığı sirke 
  • Tuz ve karabiber

İtalyan Usulü Kılıç Balığı Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir kapta zeytinyağı, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber, limon suyu ve sirkeyi birleştirin ve çırpın. 
  • Kılıç balığı filetolarını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Fırında ızgaraya ek yakın kısma koyarak 180 derecede 5 dakika pişirin.
  • Kılıç balığını çevirin ve diğer yüzlerini de 5 dakika pişirin.
  • Hazırladığınız sosu balığın üzerine dökün ve 5 dakika daha pişirin.
  • Balık filetoları servis tabağına çıkartın ve kalan sosu üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!