ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KEŞMİR PİLAVI (HİNT PİLAVI)

Keşmir Pilavı (Hint Pilavı)

Keşmir pilavı (Hint pilavı)

Dünya mutfağını sevenler için kuruyemişli ve baharatlı hint pilavı tarifi ile karşınızdayız. Hint mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan keşmir pilavı, 'kashmiri pulao' olarak bilinir. İçerisinde birbirinden farklı baharat ve kuruyemişlerin kullanıldığı bu pilav özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Ana malzemeleri pirinç, safran ve kuru üzümdür. Malzemeler hazırsa, Hint mutfağından keşmir pilavı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak ıza bulgur pilavı ve perde pilavı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keşmir Pilavı (Hint Pilavı) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yeşil kakule
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 tutam safran
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz karanfil
  • Yarım su bardağı file badem
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı file Antep fıstığı
  • Yarım tatlı kaşığı toz kakule
  • Kajun
  • Ceviz
  • Badem

Keşmir Pilavı (Hint Pilavı) Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
  • Sarımsağı soyup ezin.
  • Sıvı yağı pilav tenceresinde kızdırın.
  • Ezilmiş sarımsak ve karanfilleri ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Daha sonra pirinç, gül suyu, safran, süt ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  • Kajun, ceviz ve bademi kavurup kaselere bölüştürülmüş pilavın üzerine serpin.
  • Harmanlayıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!