ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI HİNT YEMEKLERİ SIĞIR VİNDALOO

Sığır Vindaloo

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sığır Vindaloo Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 300 gr soğan
  • 200 gr domates püresi
  • 150 gr yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 50 gr zencefil
  • 20 gr acı biber
  • 150 ml sıvıyağı
  • Tuz

Ezme için

  • 50 gr kırmızıpul biber
  • 20 gr kişniş tohumu
  • 20 gr kimyon
  • 20 gr karanfil
  • 1 diş sarımsak
  • 30 gr hindistan cevizi
  • 25 gr sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı sirke            

Sığır Vindaloo Nasıl Yapılır?

  • Ezme için, tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırın. Karışımı bir tavaya alıp 10 dakika soteleyin.
  • Biraz su ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınınca karışımı süzgeçten geçirip püre haline getirin.
  • Yağı bir tavaya alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Eti ilave edip 10 dakika pişirin.
  • Zencefil, acı biber ve sarımsağı ekleyip 5 dakika soteleyin. Sırasıyla domates püresi, yoğurt ve tuzu ekleyin.
  • Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar 20 dakika daha pişirin. Taze kişniş ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:56:27

ezmeyi ne yapıcaz peki ? içine biber katılmadığı halde biberler yumuşayana kadar soteleyın demişsiniz?;

Misafir12.10.2016 17:10:44

kuş başı et çok pahallı alıp yiyemiyoruz

Misafir12.10.2016 17:15:07

HİNDİSTAN VE SIĞIR ETİ???? HİNT MUTFAĞI OLDUĞUNA EMİN MİSİNİZ ?? :))))))

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.