Sığır Vindaloo

Kaç
Kişilik
0 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Sığır Vindaloo Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı dana eti
- 300 gr soğan
- 200 gr domates püresi
- 150 gr yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 50 gr zencefil
- 20 gr acı biber
- 150 ml sıvıyağı
- Tuz
Ezme için
- 50 gr kırmızıpul biber
- 20 gr kişniş tohumu
- 20 gr kimyon
- 20 gr karanfil
- 1 diş sarımsak
- 30 gr hindistan cevizi
- 25 gr sıvıyağ
- Yarım çay bardağı sirke
Sığır Vindaloo Nasıl Yapılır?
- Ezme için, tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırın. Karışımı bir tavaya alıp 10 dakika soteleyin.
- Biraz su ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınınca karışımı süzgeçten geçirip püre haline getirin.
- Yağı bir tavaya alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Eti ilave edip 10 dakika pişirin.
- Zencefil, acı biber ve sarımsağı ekleyip 5 dakika soteleyin. Sırasıyla domates püresi, yoğurt ve tuzu ekleyin.
- Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar 20 dakika daha pişirin. Taze kişniş ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR