ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI HİNT YEMEKLERİ SIĞIR VİNDALOO

Sığır Vindaloo

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sığır Vindaloo tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 300 gr soğan
  • 200 gr domates püresi
  • 150 gr yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 50 gr zencefil
  • 20 gr acı biber
  • 150 ml sıvıyağı
  • Tuz

Ezme için

  • 50 gr kırmızıpul biber
  • 20 gr kişniş tohumu
  • 20 gr kimyon
  • 20 gr karanfil
  • 1 diş sarımsak
  • 30 gr hindistan cevizi
  • 25 gr sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı sirke            

Sığır Vindaloo Nasıl Yapılır


 Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Ezme için, tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırın. Karışımı bir tavaya alıp 10 dakika soteleyin. Biraz su ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınınca karışımı süzgeçten geçirip püre haline getirin.

Yağı bir tavaya alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Eti ilave edip 10 dakika pişirin. Zencefil, acı biber ve sarımsağı ekleyip 5 dakika soteleyin. Sırasıyla domates püresi, yoğurt ve tuzu ekleyin. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar 20 dakika daha pişirin. Taze kişniş ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:56:27

ezmeyi ne yapıcaz peki ? içine biber katılmadığı halde biberler yumuşayana kadar soteleyın demişsiniz?;

Misafir12.10.2016 17:10:44

kuş başı et çok pahallı alıp yiyemiyoruz

Misafir12.10.2016 17:15:07

HİNDİSTAN VE SIĞIR ETİ???? HİNT MUTFAĞI OLDUĞUNA EMİN MİSİNİZ ?? :))))))

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.