ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER SEBZELİ MERCAN BALIĞI

Sebzeli Mercan Balığı

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Mercan Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 mercan balığı fileto
  • 1 deniz kereviti
  • 2 minik kabak
  • 5 limonun suyu
  • 1 portakalın suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biberiye 

Süsleme için:

1 dal taze tarhun

Sebzeli Mercan Balığı Nasıl Yapılır?

  • Portakal suyu ve limon suyunu derin bir kaba alıp yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın. Mikserle köpürünceye kadar çırpın. 
  • Kereviti kaynar suda 10 dakika haşlayın. Kabuklarını temizleyip etini çıkarın. Baş ve kıskaçlarını saklayın. Minik kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  • Kekik ve biberiyeyi kıyın. Zeytinyağını ekleyip karıştırın. Zeytinyağı karışımını tavaya aktarıp ısıtın. Önce sebzeleri, sonra deniz ürünlerini soteleyin.
  • Servis tabağına önce kabakları, mercan balığını ve kerevit etini yerleştirin. Kerevitin baş ve kıskaçlarını yemeği saracak şekilde yan tarafına yerleştirin.
  • Taze tarhunla süsleyin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Balık tariflerinde ihtiyaç duyacağınız nefis balık sosları ve balık pişirmenin püf noktaları yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!