ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER LAVANTA DONDURMALI KARAMELİZE ELMALI TART

Lavanta Dondurmalı Karamelize Elmalı Tart

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lavanta Dondurmalı Karamelize Elmalı Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 1 elma
  • 2 milföy hamuru
  • 50 gr badem ezmesi
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Lavanta dondurması için:

  • 25 gr lavanta esansı
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı krema
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı bal

Üzeri için:

Kayısı jölesi

Lavanta Dondurmalı Karamelize Elmalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Lavanta dondurması için; lavanta esansı, süt, krema, yumurta sarıları ve balı metal bir kapta 15 dakika çırpın.
  • Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta 2 saat bekletin. Buzluktan çıkarıp 20 dakika mikserle çırpın. Buzlukta 2 saat bekletin. Bu işlemi 3 kez daha tekrarlayın.
  • Elmanın kabuğunu soyup ince dilimleyin. Badem ezmesini yoğurup 2 milim kalınlığında açın. Milföy hamurlarını ve badem ezmesini su bardağının ağız kısmıyla kesin.
  • Milföylerin üzerine badem ezmelerini yerleştirin. Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yelpaze şeklinde dizip şeker serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kayısı jölesi sürün.
  • Servis tabağına alıp üzerine birer top lavantalı dondurma ekleyin. Dilediğiniz bir taze baharatla süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, çayın yanına çok yakışan elmalı kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!