ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER KÖRİ SOSLU MİDYE

Köri Soslu Midye

Köri Soslu Midye

Hint mutfağında sık sık tüketilen köri, zerdeçal, kimyoni zencefil gibi baharatların karışımından oluşur. Özellikle tavuk yemeklerinde tercih edilen köriyi, bu kez midye yapımında kullandık. Malzemeler hazırsa, Fransız usulü köri soslu midye tarifine geçebiliriz.

Köri soslu tavuk ve köri soslu makarna tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Köri Soslu Midye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr midye 
  • 40 ml su 
  • 20 gr tereyağı 
  • 2 adet arpacık soğan, küçük doğranmış 
  • 2 diş sarımsak, ince doğranmış 
  • ½ çay kaşığı köri
  • 3 yemek kaşığı krema 
  • 1 silme tatlı kaşığı un
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 3 dal ince kıyılmış maydanoz 

Köri Soslu Midye Nasıl Yapılır?

  • Midyeler yıkanır ve temizlenir.
  • Tavaya tereyağı eklenerek soğan kavrulur.
  • Sarımsak ve köri eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Un ve krema eklenerek pürüzsüz olana kadar karıştırılır. 
  • Su ve midye ayrı bir tencerede midyelerin ağzı açılana kadar pişirilir.
  • Midyeler süzülerek soslu tavaya alınır. 
  • Birlikte 5 dakika pişirilir ve maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!