Köri Soslu Midye

Köri Soslu Midye
25 Ağustos 2022

Hint mutfağında sık sık tüketilen köri, zerdeçal, kimyoni zencefil gibi baharatların karışımından oluşur. Özellikle tavuk yemeklerinde tercih edilen köriyi, bu kez midye yapımında kullandık. Malzemeler hazırsa, Fransız usulü köri soslu midye tarifine geçebiliriz.

Köri soslu tavuk ve köri soslu makarna tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Köri Soslu Midye için

Malzemeler

  • 250 gr midye 
  • 40 ml su 
  • 20 gr tereyağı 
  • 2 adet arpacık soğan, küçük doğranmış 
  • 2 diş sarımsak, ince doğranmış 
  • ½ çay kaşığı köri
  • 3 yemek kaşığı krema 
  • 1 silme tatlı kaşığı un
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 3 dal ince kıyılmış maydanoz 
Köri Soslu Midye

Nasıl Yapılır

  1. Midyeler yıkanır ve temizlenir.
  2. Tavaya tereyağı eklenerek soğan kavrulur.
  3. Sarımsak ve köri eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  4. Un ve krema eklenerek pürüzsüz olana kadar karıştırılır. 
  5. Su ve midye ayrı bir tencerede midyelerin ağzı açılana kadar pişirilir.
  6. Midyeler süzülerek soslu tavaya alınır. 
  7. Birlikte 5 dakika pişirilir ve maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo