ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER FAS KÖFTESİ VE CHORİZO GÜVEÇ

Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç

Fas köftesi ve chorizo güveç

Nefis bir akşam yemeği için 30 dakikada hazırlayacağınız mükemmel bir lezzet. Fas Mutfağına ait özel soslarla lezzetlendirilen mini köfteler, kuzu etiyle hazırlanır. İçinde kimyon, karanfil, tarçın ve kişniş yaprağı gibi farklı baharatlar kullanılır. Malzemeler hazırsa, Fas köftesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr kuzu kıyma 
  • 1 adet soğan rende
  • 1 adet kırmızı biber ince doğranan 
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 adet öğütülmüş karanfil tozu
  • 1 adet yumurta 
  • 250 gr doğranış mini chorizo sosis 
  • Zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı harissa sos
  • 400 ml tavuk suyu 
  • 800 gr doğranmış domates
  • 1 adet kabuk tarçın 
  • 2 tane iri kişniş yaprağı

Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç Nasıl Yapılır?

  • Soğan rendelenir, kırmızı biber ince ince doğranır.
  • Kıyma, soğan, kırmızı biber, yumurta ve baharatlar bir kabın içerisinde yoğurulur. 
  • Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. 
  • Köfteleri ve chorizo'yu büyük bir tavada az yağda pişene kadar kızartılır. 
  • Kızaran sosis ve köfteleri tavadan alınır ve aynı tavaya harissa sosu eklenerek birkaç dakika pişirilir.
  • Domates, tavuk suyu ve çubuk tarçın eklenerek 15 dakika pişirilir. 
  • Ardından köfte ve chorizo tekrar eklenir, pişene kadar 20 dakika daha pişirilir.
  • Üzerine kişniş ekleyerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!