Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç

Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç
25 Ağustos 2022

Nefis bir akşam yemeği için 30 dakikada hazırlayacağınız mükemmel bir lezzet. Fas Mutfağına ait özel soslarla lezzetlendirilen mini köfteler, kuzu etiyle hazırlanır. İçinde kimyon, karanfil, tarçın ve kişniş yaprağı gibi farklı baharatlar kullanılır. Malzemeler hazırsa, Fas köftesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç için

Malzemeler

  • 750 gr kuzu kıyma 
  • 1 adet soğan rende
  • 1 adet kırmızı biber ince doğranan 
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 adet öğütülmüş karanfil tozu
  • 1 adet yumurta 
  • 250 gr doğranış mini chorizo sosis 
  • Zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı harissa sos
  • 400 ml tavuk suyu 
  • 800 gr doğranmış domates
  • 1 adet kabuk tarçın 
  • 2 tane iri kişniş yaprağı
Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Soğan rendelenir, kırmızı biber ince ince doğranır.
  2. Kıyma, soğan, kırmızı biber, yumurta ve baharatlar bir kabın içerisinde yoğurulur. 
  3. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. 
  4. Köfteleri ve chorizo'yu büyük bir tavada az yağda pişene kadar kızartılır. 
  5. Kızaran sosis ve köfteleri tavadan alınır ve aynı tavaya harissa sosu eklenerek birkaç dakika pişirilir.
  6. Domates, tavuk suyu ve çubuk tarçın eklenerek 15 dakika pişirilir. 
  7. Ardından köfte ve chorizo tekrar eklenir, pişene kadar 20 dakika daha pişirilir.
  8. Üzerine kişniş ekleyerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo