ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI BREZİLYA CALDEİRADE DE FRUTOS DO MAR (TAZE DENİZ MAHSULLERİ)

CALDEİRADE DE FRUTOS DO MAR (TAZE DENİZ MAHSULLERİ)

1 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Caldeirade de frutos do mar (Taze deniz mahsulleri) tarifi için malzemeler
  • 50 gr akya balığı5 istiridye5 jumbo karides2 sap yeşil soğan2 çorba kaşığı zeytinyağı8 çeri domatesTuz
  • karabiber
Caldeirade de frutos do mar (Taze deniz mahsulleri) Nasıl Yapılır

Akya balığını temizleyip yıkayın. Kuşbaşı doğrayın. Karidesleri, istiridyeleri ve soğanı ayıklayıp yıkayın. Soğanı kıyın. Domatesleri yıkayıp ikiye bölün. Kuşbaşı balıkları bir tavaya alın. 2 kaşık zeytinyağı ile soteleyin. Pişmelerine yakın karidesleri ve istiridyeleri ekleyin. 5 dakika daha soteleyin. Domatesleri ve yeşil soğanı sırayla karışıma ekleyip çok pişirmeden ocaktan alın. Tuz ve karabiber ekleyip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.