ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI BREZİLYA CALDEİRADE DE FRUTOS DO MAR (TAZE DENİZ MAHSULLERİ)

Caldeirade De Frutos Do Mar (Taze Deniz Mahsulleri)

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Caldeirade De Frutos Do Mar (Taze Deniz Mahsulleri) Tarifi İçin malzemeler

  • 50 gr akya balığı
  • 5 istiridye
  • 5 jumbo karides
  • 2 sap yeşil soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 8 çeri domates
  • Tuz
  • Karabiber

Caldeirade De Frutos Do Mar (Taze Deniz Mahsulleri) Nasıl Yapılır?

Akya balığını temizleyip yıkayın. Kuşbaşı doğrayın. Karidesleri, istiridyeleri ve soğanı ayıklayıp yıkayın. Soğanı kıyın. Domatesleri yıkayıp ikiye bölün. Kuşbaşı balıkları bir tavaya alın. 2 kaşık zeytinyağı ile soteleyin. Pişmelerine yakın karidesleri ve istiridyeleri ekleyin. 5 dakika daha soteleyin. Domatesleri ve yeşil soğanı sırayla karışıma ekleyip çok pişirmeden ocaktan alın. Tuz ve karabiber ekleyip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.