Feijoada (Brezilya Mutfağı)

Feijoada (Brezilya Mutfağı)
19 Aralık 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Feijoada (Brezilya Mutfağı) için

Malzemeler

  • 1 su bardağı siyah fasulye
  • 1 taze soğan
  • 2 yeşil çarliston biber
  • 1 büyük domates
  • 1 patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Feijoada (Brezilya Mutfağı)

Nasıl Yapılır

  1. Siyah fasulyeyi akşamdan soğuk suda bekletin. Ertesi gün 10-15 dakika haşlayıp suyunu süzün. 
  2. Tereyağını bir tencereye koyup eritin ve dövülmüş sarımsakları ekleyip kavurun. Ardından küp doğranmış domates, biber ve patatesleri tencereye ekleyin. 
  3. Baharatları ve tuzu ekledikten sonra 15 dakika orta ateşte pişirin. Haşlanmış fasulyeleri de ilave edip, 15 dakika daha pişirin. 
  4. Üzerini ince kıyılmış taze soğan ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo