ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER TUZLU WAFFLE ÜSTÜ POŞE YUMURTA

Tuzlu Waffle Üstü Poşe Yumurta

Tuzlu waffle üstü poşe yumurta

Zeyta’nın şefi Aleyna Akçay’dan brunch keyfiniz için nefis bir lezzet önerisi. Hollandez sos ve guacamole sos ile zenginleştirilen tuzlu waffle'ı sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tuzlu Waffle Üstü Poşe Yumurta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • Su 

Waffle için

  • 1 su bardağı un 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3 adet yumurta 
  • 1.5 su bardağı süt 
  • 1 bardak eritilmiş tereyağı 

Hollandez sos için 

  • 2 adet yumurta sarısı 
  • 150 g tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı sirke 

Ispanak için 

  • 5 yaprak ıspanak 
  • Tereyağı 

Guacamole sos için 

  • 1 adet avokado 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1/2 adet limonun suyu 
  • 1 adet taze soğan (İnce kıyılmış) 
  • Kişniş 
  • Karabiber 

Tuzlu Waffle Üstü Poşe Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Hollandez sos için bir tencerenin içine ısıya dayanıklı bir kase yerleştirip, kasenin yarısına gelene kadar su doldurarak kaynatın.
  • Su kaynadıktan sonra yumurta sarılarını üstüne koyduğunuz kaseye alarak çırpın. Başka bir tavada tereyağını yanmamasına özen göstererek eritin. 
  • Çırptığınız yumurtaların içine sirkeyi ve arkasından erimiş tereyağını ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyerek servise hazır hale getirin. 
  • Waffle için yumurta beyazları hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yumurtayı ayrı bir kapta çırparak kabartın ve tüm malzemeleri birleştirin.
  • Waffle hamurunu bir kepçe yardımı ile önceden ısıtılmış ve tereyağ sürülmüş makinenize dökün. Makineniz yoksa aynı işlemi tavada da yapabilirsiniz. 
  • Yumurta için bir tencereye yarısını geçecek şekilde su koyup üzerine sirke ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Su kaynarken şeklini kaybetmeyecek şekilde yumurtanızı bir kase içine kırın.
  • Kaynayan suyun altını kısın, bir kaşık yardımı ile dairesel hareketler yaparak girdap oluşturun ve kaseye kırdığınız yumurtayı dikkatli bir şekilde suyun içine bırakın. 5 dakika pişirdikten sonra alın. 
  • Ispanakları küçük küçük doğrayarak tereyağında tuz ve karabiber ile kavurun. 
  • Guacamole sos için avokadoyu çatal yardımı ile ezip tüm malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. Tabağınıza önce waffle’ı ardından kavrulmuş ıspanağı koyun.
  • Daha canlı bir görüntü vermek için kavrulmuş ıspanakların üzerine çiğ ıspanak yerleştirin. Üzerine Hollandez sosunuzu dökün.
  • Guacamole sosu ayrı bir kasede tabağınızın yanına ekleyin. Dilerseniz taze soğan, kuru et veya mozerella peyniri ile tabağınızı süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!