ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER SOĞANLI YUMURTA

Soğanlı Yumurta

Soğanlı Yumurta

Soğanlı yumurta Osmanlı tarihinde büyük öneme sahip bir yemektir. II. Abdülhamit saraya aşçı alacağı zaman soğanı mum ışığında karamelize ettirerek saatler sonunda kıvamında yumurta yapan kişiyi saraya alırdı. Tarihte önemli bir yere sahip olan soğanlı yumurta için malzemeleriniz hazırsa tarifin detaylarına geçebiliriz. 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soğanlı Yumurta Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta 
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı yenibahar 
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı şeker 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 2 yemek kaşığı sade yağ 

Soğanlı Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Soğanların kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şeklinde doğranır. 
  • Sade yağ ile birlikte tavaya alınır ve kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
  • Yarım saatin sonunda şeker ve tuz eklenerek karamelize olana kadar pişirilir.
  • Karamelize soğanlara yumurta için yer açılarak yumurtalar kırılır. 
  • Kapağı kapalı beyazı pişirilir. 
  • Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!