Empanadas

Empanadas
09 Ağustos 2024

İspanyol mutfağı başta olmak üzere Orta ve Güney Amerika'da sık sık tüketilen empanadas, yerel fırınlarda satılan bir börek çeşididir. İsteğe göre tavuk, kıyma ve deniz ürünleri ile hazırlanabilir. Aynı zamanda çilek, ananas gibi meyveyle hazırlanan çeşitleri de mevcuttur. Hem tavada, hem de fırında kızartılarak sunulabilir. Malzemeleri hazırladıysanız, empanadas nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Empanadas Kaç Kalori?

  • Empanadasın bir porsiyonu, yaklaşık 330 kaloridir. İç harca göre kalori değeri değişebilir.

Alternatif olarak paella ve etli fajita tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Empanadas için

Malzemeler

Hamuru için

  • Yarım su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 75 g tereyağı

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g az yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 10 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı su

Sosu için

  • 1 demet fesleğen
  • 4-5 dal roka
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Empanadas

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için, su, yumurta ve sirkeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla çırpıp elediğiniz un, tuz ve küp doğradığınız tereyağını ilave edin.
  2. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamurunuzu hafif unladığınız tezgah üzerine alın. 4-5 dakika daha yoğurup streç film ile sarın. Buzdolabında 45 dakika dinlendirin. 
  3. İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edin ve rengi dönünceye kadar sotelemeye devam edin.
  4. Salça, ince doğradığınız kırmızı kapya biberi ve maydanozu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın.
  5. Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Bezeleri bir merdane yardımıyla ince yuvarlaklar elde edecek şekilde açın.
  6. Hamurların yarısına kıymalı harçtan yayın. Yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını içe doğru sararak şekil verin.
  7. Empanadasları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzeri için yumurta sarısı ve suyu bir kasede çırpıp empanadasların üzerine sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 
  9. Sosu için, fesleğen, roka ve sarımsakları tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
  10. Zeytinyağını ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın. Sosu bir servis kasesine alın.
  11. Empanadasların üzerine birer tatlı kaşığı kadar sostan gezdirin. Kalan sos ile birlikte sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tereyağını önce buzdolabında bekletin, ardından küp küp keserek kullanın.
  • Tarifin iç harcında tavuk eti, kuşbaşı et veya meyve kullanabilirsiniz.
  • Sevdiğiniz baharatlarla kıymayı daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Empanadasları, istediğiniz şekil ve boyutlarda sunabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo