ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER FIRINDA KABAKLI YUMURTA

Fırında Kabaklı Yumurta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Kabaklı Yumurta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 küp doğranmış kabak
  • 5 yemek kaşığı krema
  • 2 tutam rendelenmiş muskat
  • 4 yumurta
  • Ayçiçek yağı
  • 2 adaçayı yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Kabaklı Yumurta Nasıl Yapılır?

Küçük güveçlerin içine zeytinyağı sürün. Küp doğranmış kabakları zeytinyağında sık sık karıştırarak 3-4 dakika pişirin. 3 yemek kaşığı krema ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber ve muskat ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Hazırladığınız kabak karışımını güveçlere paylaştırın. Her güvecin üzerine birer yumurta kırın ve 2 yemek kaşığı kremayı üzerlerine ekleyin. Fırın tepsisine güveçleri yerleştirin. Fırın tepsisine güveçlerin yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin ve daha önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Adaçayı yapraklarını ayçiçek yağında hafif kızartın. Kabaklı yumurtanın üzerine serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!