Bıldırcın Yumurtası Salamura

Bıldırcın Yumurtası Salamura
21 Eylül 2021

Yüksek oranda protein ve demir içeren bıldırcın yumurtası, genellikle kahvaltı da tüketilen bir besindir. İsteğe göre hem çiğ, hem de pişirerek tüketilen bıldırcın yumurtası, vücut direncini arttırır. Öksürük ve alerjik reaksiyonlara iyi gelen bu yumurta, ayrıca vücudun kuvvetlenmesini de sağlar. Malzemeler hazırsa, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz bıldırcın yumurtası salamura tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak haşlanmış bıldırcın yumurtası ve bıldırcın dolması tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bıldırcın Yumurtası Salamura için

Malzemeler

  • 24 adet haşlanmış soyulmuş bıldırcın yumurtası
  • 1/4 fincan su
  • 1/2 su bardağı beyaz sirke
  • 1/4 çay kaşığı anason tohumu
  • 1/4 çay kaşığı kereviz tohumu
  • 1/2 çay kaşığı tane karabiber
  • 1/2 çay kaşığı rezene tohumu
  • 8 adet karanfil
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 adet arpacık soğan (İnce dilimlenmiş)
  • 2 adet defne yaprağı
Bıldırcın Yumurtası Salamura

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle küçük bir tencereye su ve beyaz sirkeyi dökün.
  2. Arpacık soğanı dilimleyin ve suya ekleyin. Kereviz tohumu, anason tohumu, rezene tohumu, karanfil, defne yaprağı, kırmızı biber ve deniz tuzunu da suyun üzerine ilave edin.
  3. Malzemeleri birleştirmek için güzelce karıştırın.
  4. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 2-3 dakika daha pişirin.
  5. Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
  6. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş yumurtaları cam kavanoza yerleştirin.
  7. Soğuyan karışımı yumurtaların üzerine dökün.
  8. Kavanozun ağzını kapatarak 24 saat buzdolabında bekletin.
  9. Hazırladığınız salamura bıldırcın yumurtalarını 2 hafta içinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo