ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER HAŞLANMIŞ BILDIRCIN YUMURTASI

Haşlanmış Bıldırcın Yumurtası

Haşlanmış Bıldırcın Yumurtası

İsteğe göre çiğ veya pişirilmiş olarak tüketilen bıldırcın yumurtası, B vitamini ve bazı mineraller bakımından zengindir. Bağışıklığı güçlendiren bıldırcın yumurtası, demir bakımından zengindir. Böbrek taşı oluşumunu önler. Genellikle çocuklara önerilen bu besin, haşlama usulüyle pişirildiğinde afiyetle tüketilir. Malzemeler hazırsa, kahvaltı sofralarına renk katacak haşlanmış bıldırcın yumurtası tarifine geçebiliriz.

Bıldırcın sevenler için nefis bıldırcın dolması tarifini de buraya bırakıyoruz. Alternatif olarak haşlanmış yumurta ve sahanda yumurta tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşlanmış Bıldırcın Yumurtası Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet bıldırcın yumurtası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı beyaz sirke (isteğe göre)
  • 4 bardak buzlu su

Haşlanmış Bıldırcın Yumurtası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bıldırcın yumurtalarını küçük bir tencerenin içerisine yerleştirin. Aralarında boşluk olmasına özen gösterin.
  • Ardından üzerine 4 bardak soğuk su koyun. Tuz ve sirkesini ilave edin. Bu sayede yumurtalar daha kolay soyulacaktır.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve kaynayana kadar pişirin. Su kaynadığında 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve yumurtaları sıcak suda 5 dakika bekletin.
  • Bir kasenin içerisine su ve buz küpleri koyun.
  • Sıcak sudan çıkarttığınız bıldırcın yumurtalarını buzlu suya atın.
  • Bıldırcın yumurtalarını buzlu sudan alarak kabuklarını soyun. İsteğe göre dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!