ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER YOĞURTLU KABAK ÇORBASI

Yoğurtlu kabak çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu kabak çorbası tarifi için malzemeler

  • 3 kabak
  • 3 soğan
  • 3- 4 dal dereotu
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 6 su bardağı su
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım su bardağı un
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Yoğurtlu kabak çorbası Nasıl Yapılır

Adım Adım Yoğurtlu Kabak Çorbası Tarifi:

Ülkemizde en çok İç Anadolu'da yetiştirilen kabağın ana vatanı Güney Amerika'dır. Genellikle salata ve yemeklerin içinde tercih edilen bu besin, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılır. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kanser riskini düşürür ve kolesterol seviyesini dengede tutar. Lifli bir gıda olan kabak çorbası, yoğurt ile birlikte tüketildiğinde vücudun ihtiyaç duyduğu protein değerini karşılar. Bu nedenle kabak çorbasının ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Eğer malzemeleriniz hazırsa, yoğurtlu kabak çorbası nasıl yapılır birlikte görelim:

  • Kabakları temizleyip doğrayın ve dereotunu kıyın. Soğanları soyduktan sonra küçük küçük doğrayın.
  • Margarini tencerede eritin ve soğanları pembeleşinceye kadar sote edin. Kabakları da soğana ekleyip birkaç dakika kavurun.
  • Üzerine tuz ve su ilave edip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Blenderden veya tel süzgeçten geçirip servis kasesine alın.
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve unu birbirine yedirerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Çorba suyundan 1 kepçe alıp karışıma ilave edin ve iyice çırpın.
  • Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş bir şekilde, sürekli karıştırarak ekleyin. 3 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Kırmızı toz biber ve dereotu ile süsleyebilirsiniz.
  • Yoğurtlu kabak çorbasını, pratik bir şekilde hazırlanan zeytinyağlı dolma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Kabak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız kabakları bol su ile yıkadıktan sonra mutlaka kurutun. 
  • Yoğurdun kesilmemesi için çorbanın içerisine yavaş bir şekilde ilave edin.
  • Margarin yerine tereyağı kullanarak daha lezzetli ve hafif bir tat elde edebilirsiniz.
  • Çorba çok sulu olursa, içerisine azar azar un ekleyerek kıvamını koyulaştırabilirsiniz.

1 Porsiyon Yoğurtlu Kabak Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon çorba, yaklaşık 30 kaloridir. Kilo kontrolünü dengede tutmak isteyenler, yoğurtlu kabak çorbasını patates salatası ile birlikte servis edebilir.

    Ana yemeklerden önce sunulan çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Gaziantep yöresinin meşhur lezzetlerinden biri olan beyran çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.