ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER YOĞURTLU KABAK ÇORBASI

Yoğurtlu kabak çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu kabak çorbası tarifi için malzemeler

  • 3 kabak 3 soğan 3- 4 dal dereotu 2 çorba kaşığı margarin 6 su bardağı su 1 kase yoğurt Yarım su bardağı un Kırmızı tozbiber Tuz

Yoğurtlu kabak çorbası Nasıl Yapılır

Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Dereotunu kıyın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Margarini tencerede eritip soğanları pembeleşinceye kadar sote edin.

Kabakları soğana ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz ve su ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Blenderden veya tel süçgeçten geçirip büyük servis kasesine alın.

Ayrı bir kapta yoğurt ve unu birbirine yedirerek pürüzsüz bir karışım haline gelinceye kadar karıştırın. Çorba suyundan 1 kepçe alıp karışıma ilave edin ve iyice çırpın.

Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbaya azar azar dökerek ve sürekli karıştırarak ekleyin. 3 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Kırmızı tozbiber ve dereotu ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.