Vejetaryen Makarna

Vejetaryen Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Vejetaryen Makarna için

Malzemeler

  • 1 paket burgu makarna
  • 100 gr mantar
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 kırmızı salçalık biber
  • 10 siyah zeytin
  • 1 soğan
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Vejetaryen Makarna

Nasıl Yapılır

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı kıyın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Biberleri küçük küçük doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Maydanozu yıkayıp kıyın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Sarı, kırmızı ve yeşil biberleri ilave edip sote edin. Mantarı ekleyin, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp zeytin ve maydanozu ekleyerek karıştırın. Tuz, karabiber ve fesleğeni serpin.

Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırın. Sıcak servis yapın.
Şefin Yorumu : ALTERNATİF!
Ceviz yerine fındık veya badem de kullanabilir, hatta üçünü karıştırıp makarnaya ilave edebilirsiniz. Bu konuda sayısız alternatife sahipsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo