ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ VEJETARYEN GÜVEÇ

Vejetaryen Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vejetaryen Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 300 gr dondurulmuş taze fasulye
  • 5 domates
  • 3 havuç
  • 4 patates
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Vejetaryen Güveç Nasıl Yapılır?


Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Patlıcan ve kabakların uçlarını temizleyip tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesleri soyup ince halkalar şeklinde dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin. Havuçları temizleyip ince halka şeklinde dilimleyin. Patatesleri soyup küp doğrayın. Taze fasulyeleri ortadan ikiye kesin.

Hazırladığınız tüm sebzeleri sırasıyla 4 güveç kabının içine kat kat yerleştirin. Üzerine tuz ve karabiber serpip zeytinyağı gezdirin. Üzerlerini alüminyum folyo ile kapatıp 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!