Vejetaryen Güveç

Vejetaryen Güveç
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vejetaryen Güveç için

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 300 gr dondurulmuş taze fasulye
  • 5 domates
  • 3 havuç
  • 4 patates
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Vejetaryen Güveç

Nasıl Yapılır


Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Patlıcan ve kabakların uçlarını temizleyip tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesleri soyup ince halkalar şeklinde dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin. Havuçları temizleyip ince halka şeklinde dilimleyin. Patatesleri soyup küp doğrayın. Taze fasulyeleri ortadan ikiye kesin.

Hazırladığınız tüm sebzeleri sırasıyla 4 güveç kabının içine kat kat yerleştirin. Üzerine tuz ve karabiber serpip zeytinyağı gezdirin. Üzerlerini alüminyum folyo ile kapatıp 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.

 

Yorumlar
avatar
pHqghUme İPUCU 12 Nisan 2025, 03:16
********* ONAY BEKLİYOR... *********

Benzer Tarifler

Lezzet Logo