ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ LİMONLU BİSKÜVİ TARTI

Limonlu Bisküvi Tartı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu Bisküvi Tartı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 kahve fincanı margarin
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık

Üzeri için:

  • 3 limon
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt kreması

Süslemek için:

  • 1 su bardağı çırpılmış krem şanti
  • 1 limon

Limonlu Bisküvi Tartı Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri ufalayın, margarini eritip soğutun. Bisküvi, fındık ve margarini derin bir kâsede iyice yoğurun. Hamurun toparlanması için çok az su ilave edebilirsiniz.
  • 20 cm çapinda tart kalıbını hafiçe yağlayın. Hamuru kalıbın her yanına eşit kalınlıkta olmasına dikkat ederek yayın. 180 derecede 10 dakika fırınlayın.
  • Üzeri için; limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Yumurta sarılarını ve limon kabuğu rendesini mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Süt kreması ilave edip karıştırın. Limon suyu ekleyip muhallebi kıvamını alana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız kremayı tartın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • Tart tamamen soğuyunca üzerini streç folyo ile kaplayıp buzdolabında bekletin.
  • Servis yapacağınız zaman limonu yarım ince dilimler halinde kesip tartın üzerini süsleyin. Kremşantiyi sıkma torbasına doldurup tartın kenarlarını süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.