Limonlu Bisküvi Tartı

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Limonlu Bisküvi Tartı Tarifi İçin malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 2 kahve fincanı margarin
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
Üzeri için:
- 3 limon
- 3 yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt kreması
Süslemek için:
- 1 su bardağı çırpılmış krem şanti
- 1 limon
Limonlu Bisküvi Tartı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri ufalayın, margarini eritip soğutun. Bisküvi, fındık ve margarini derin bir kâsede iyice yoğurun. Hamurun toparlanması için çok az su ilave edebilirsiniz.
- 20 cm çapinda tart kalıbını hafiçe yağlayın. Hamuru kalıbın her yanına eşit kalınlıkta olmasına dikkat ederek yayın. 180 derecede 10 dakika fırınlayın.
- Üzeri için; limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Yumurta sarılarını ve limon kabuğu rendesini mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt kreması ilave edip karıştırın. Limon suyu ekleyip muhallebi kıvamını alana kadar çırpın.
- Hazırladığınız kremayı tartın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
- Tart tamamen soğuyunca üzerini streç folyo ile kaplayıp buzdolabında bekletin.
- Servis yapacağınız zaman limonu yarım ince dilimler halinde kesip tartın üzerini süsleyin. Kremşantiyi sıkma torbasına doldurup tartın kenarlarını süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR