ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ GİRABOLU SOSLU ASMA BOHÇASI

Girabolu Soslu Asma Bohçası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Girabolu Soslu Asma Bohçası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı kuru fasulye
  • 1 çay bardağı aşurelik buğday
  • 2 kemiksiz tavuk budu
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 250-300 gr asma yaprağı
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kekik
  • Reyhan
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • Tuz 

Sos için:

  • 1 çay bardağı girabolu (frenk üzümü) suyu
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • Tuz 

Süsleme için:

  • Girabolu tanesi (frenk üzümü)
  • 2-3 asma yaprağı
  • Yarım çorba kaşığı sıvıyağ

Girabolu Soslu Asma Bohçası Nasıl Yapılır?

  • Nohut, fasulye ve buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip ayrı kaplarda haşlayın. Nohudun kabuklarını soyun.
  • Soğan ve havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Dereotu ve maydanozu kıyın.
  • Nohut, fasulye, buğday, soğan, havuç, tavuk eti, dereotu, maydanoz, tuz ve baharatları karıştırıp iç malzemesi hazırlayın.
  • Asma yapraklarını haşlayıp süzün. İç malzemesini asma yapraklarına irice sarın. Tencereye dizip 1 su bardağı su ekleyin.
  • Ara sıra suyunu kontrol ederek 35 dakika pişirin.
  • Sos için; sarımsakları kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Girabolu suyu, sarımsak, pekmez, salça ve domatesi bir kapta karıştırın. Tencereyi ateşten indirmeden 10 dakika önce sosu ekleyin.
  • Sıvıyağı tavada kızdırın. Asma yapraklarını hafifçe kızartın. Sarmaları servis tabaklarına paylaştırın. Frenküzümü ve asma yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!