ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ FIRINDA MANTARLI PATATES

Fırında Mantarlı Patates

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fırında Mantarlı Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 4-5 patates
  • 3 domates
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 20 mantar
  • 3-4 dal maydanoz
  • 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Mantarlı Patates Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup halka halka dilimleyin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın.
  • Mantarları yıkayıp dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu yıkayıp kıyın.
  • İki kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Mantarları süzün. Hazırladığınız sosun yarısını derin bir fırın kalıbına dökün. Patateslerin yarısını sosun üzerine döşeyin.
  • Sırasıyla 2 kaşık rendelenmiş kaşarpeyniri ve pirinci serpiştirip mantar dilimlerini ekleyin.
  • Kalan domatesli sosu üzerine gezdirip patates dilimleriyle işlemi tamamlayın. Kalan peyniri ekleyip tuz serpin ve üzerine 1 bardak sıcak su ilave edin. 2 kaşık sıvıyağını üzerine gezdirin.
  • Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  • Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin ve fırından alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!