ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ ÇAM FISTIKLI ISPANAK KAVURMA

Çam Fıstıklı Ispanak Kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çam Fıstıklı Ispanak Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 200 gr dolmalık fıstık (çam fıstığı)
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz

Çam Fıstıklı Ispanak Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Ispanak yapraklarını köklerinden ayırmadan iyice yıkayın. Kaynar suda 5 dakika bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün.
  • Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Ispanağı 1 dakika soteleyip tuz ekleyin. 
  • Ayçiçek yağını tavada kızdırıp dolmalık fıstıkları hafifçe kavurun. Ispanakları servis tabaklarına paylaştırın.
  • Dolmalık fıstıkları üzerlerine serpiştirip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Demir bakımından zengin olan ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!