Çam Fıstıklı Ispanak Kavurma

Çam Fıstıklı Ispanak Kavurma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Çam Fıstıklı Ispanak Kavurma için

Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 200 gr dolmalık fıstık (çam fıstığı)
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
Çam Fıstıklı Ispanak Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Ispanak yapraklarını köklerinden ayırmadan iyice yıkayın. Kaynar suda 5 dakika bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün.
  2. Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Ispanağı 1 dakika soteleyip tuz ekleyin. 
  3. Ayçiçek yağını tavada kızdırıp dolmalık fıstıkları hafifçe kavurun. Ispanakları servis tabaklarına paylaştırın.
  4. Dolmalık fıstıkları üzerlerine serpiştirip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Demir bakımından zengin olan ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo