ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER NOKUL

> NOKUL
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nokul tarifi için malzemeler
  • 4.5 su bardağı un1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tozşekerYarım su bardağı ılık su2.5 kahve fincanı sıvıyağ1 su bardağı yoğurt1 kahve fincanı tahin3-4 gül yaprağı1 tatlı kaşığı tarçınYarım tatlı kaşığı dövülmüş karanfil1 su bardağı dövülmüş ceviz içi1 çorba kaşığı susam1 çorba kaşığı su1 tutam tuz
Nokul Nasıl Yapılır

 Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz serpip karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın. Maya ve şekeri birkaç kaşık ılık su ile ezip unun ortasına ekleyin. Üzerine biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. 3 çorba kaşığı yağı ayırıp kalan yağ, yoğurt ve kalan suyu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda 40 dakika bekletin.

Tahinle ayırdığınız 3 kaşık yağı karıştırın. Ayrı bir kapta gül yaprağı, tarçın ve karanfili karıştırın. 

Hamuru 2 eşit parçaya ayırıp 45 cm çapında ve yarım cm kalınlığında açın. Üzerlerine önce tahinli yağ karışımını, sonra da gül yapraklı baharat karışımını sürüp ceviz içi serpin. Hamuru karşılıklı iki taraftan ortaya doğru gevşekçe rulo yapın. Ortadan boyuna kesip ruloları ayırın. Her bir ruloyu 6 parçaya kesin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Susamı 1 kaşık suyla ezin. Hamur parçalarını susamlı suya batırıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerini örtüp ılık ortamda 20 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.