ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KAPARİ SOSLU DİLBALIĞI

Kapari Soslu Dilbalığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kapari Soslu Dilbalığı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 dilbalığı fileto
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı

Kaparili sos için

  • 3 çorba kaşığı kapari
  • 1 limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 5~6 dal maydanoz
  • 3~4 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
  • 1 yumurta sarısı
  • 1~2 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kapari Soslu Dilbalığı Nasıl Yapılır?

  • Kaparili sos için, soğan, sarımsak ve maydanozu temizleyip kıyın. Limon suyu, sirke, hardal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Çatalla sürekli çırparak zeytinyağını azar azar ilave edin. Kaparili sosu oda sıcaklığında 1-2 saat dinlendirin.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Balıkları una bulayıp her iki tarafını kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın.
  • Balıkları servis tabağına alıp kaparili sos ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kaparili sos yerine farklı tatlar denemek için, pratik balık soslarına göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!