ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ HAVUÇ TARAMA SOSU

Havuç Tarama Sosu

Havuç tarama sosu

Sevgili Ekrem Çağatay’dan deniz mahsulleri bir tabak için nefis havuç tarama sosunu sizlere sunuyoruz. Mayonez, havuç, havyar ve yoğurt ile hazırlanan bu sos, genellikle balık yemeklerinin yanında sunulur. Hazırladığınız sosun ağzını kapatarak 2-3 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Yemeklerin yanına çok yakışan kolay sos tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuç Tarama Sosu Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g tarama havyarı
  • 50 g portakallı tobiko
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 20 ml limon suyu
  • 100 g mayonez
  • 100 g süzme yoğurt
  • 50 g ceviz içi
  • 2 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber

Havuç Tarama Sosu Nasıl Yapılır?

  • Havucu soyduktan sonra 15-20 dakika haşlayın ve blender yardımı ile pürüzsüz hale getirin.
  • Cevizi de blendera alın pürüzsüz hale gelene dek çekin.
  • Son olarak; havyar, tobiko, limon suyu, mayonez, süzme yoğurt, ceviz, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Sürülebilir bir kıvam elde edene kadar blender’dan geçirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!