Havuç Tarama Sosu

Havuç Tarama Sosu
21 Nisan 2023

Sevgili Ekrem Çağatay’dan deniz mahsulleri bir tabak için nefis havuç tarama sosunu sizlere sunuyoruz. Mayonez, havuç, havyar ve yoğurt ile hazırlanan bu sos, genellikle balık yemeklerinin yanında sunulur. Hazırladığınız sosun ağzını kapatarak 2-3 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Yemeklerin yanına çok yakışan kolay sos tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Havuç Tarama Sosu için

Malzemeler

  • 100 g tarama havyarı
  • 50 g portakallı tobiko
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 20 ml limon suyu
  • 100 g mayonez
  • 100 g süzme yoğurt
  • 50 g ceviz içi
  • 2 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber
Havuç Tarama Sosu

Nasıl Yapılır

  1. Havucu soyduktan sonra 15-20 dakika haşlayın ve blender yardımı ile pürüzsüz hale getirin.
  2. Cevizi de blendera alın pürüzsüz hale gelene dek çekin.
  3. Son olarak; havyar, tobiko, limon suyu, mayonez, süzme yoğurt, ceviz, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Sürülebilir bir kıvam elde edene kadar blender’dan geçirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo