Anasonlu Sos (Çin Mutfağı)

23 Nisan 2023 tarihinde güncellendi.
Anasonlu Sos (Çin Mutfağı)
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Anasonlu Sos (Çin Mutfağı) için

Malzemeler

  • Mandalina ya da portakal
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı anason
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 kahve fincanı soya sosu
  • 6 kahve fincanı su
Anasonlu Sos (Çin Mutfağı)

Nasıl Yapılır

  1. Yemek tarifleri arasında buharda haşlanmış brokoli, brüksellahanası, karnabahar gibi sebzelere yakışan bir sostur.
  2. Mandalina ya da portakal kabuğunu kurutup jülyen doğrayın. 1 çay bardağı şeker ile 1 kahve fincanı zeytinyağını sos tenceresine aktarın.
  3. Kısık ateşte şeker iyice eriyinceye kadar kavurun. Mandalina ya da portakal kabuğu, 1 çay kaşığı anason, 3 diş ezilmiş sarımsak, 3 kahve fincanı soya sosu ve 6 kahve fincanı suyu ilave edin.
  4. Bir taşım kaynatıp ocağı kısın ve yaklaşık yarım saat kadar kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp süzün ve soğumaya bırakın.
  5. Cam bir kavanoza aktarın. Buzdolabında bir hafta muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo