ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ ANASONLU SOS (ÇİN MUTFAĞI)

Anasonlu Sos (Çin Mutfağı)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Anasonlu Sos (Çin Mutfağı) Tarifi İçin malzemeler

  • Mandalina ya da portakal
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı anason
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 kahve fincanı soya sosu
  • 6 kahve fincanı su

Anasonlu Sos (Çin Mutfağı) Nasıl Yapılır?

  • Yemek tarifleri arasında buharda haşlanmış brokoli, brüksellahanası, karnabahar gibi sebzelere yakışan bir sostur.
  • Mandalina ya da portakal kabuğunu kurutup jülyen doğrayın. 1 çay bardağı şeker ile 1 kahve fincanı zeytinyağını sos tenceresine aktarın.
  • Kısık ateşte şeker iyice eriyinceye kadar kavurun. Mandalina ya da portakal kabuğu, 1 çay kaşığı anason, 3 diş ezilmiş sarımsak, 3 kahve fincanı soya sosu ve 6 kahve fincanı suyu ilave edin.
  • Bir taşım kaynatıp ocağı kısın ve yaklaşık yarım saat kadar kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp süzün ve soğumaya bırakın.
  • Cam bir kavanoza aktarın. Buzdolabında bir hafta muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!