ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER TAZE OTLU, PEYNİR DOLGULU KREP

Taze Otlu, Peynir Dolgulu Krep

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Otlu, Peynir Dolgulu Krep Tarifi İçin malzemeler

Krep hamuru için

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 4~5 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 4~5 dal ince kıyılmış dereotu
  • 4~5 dal ince kıyılmış nane
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 200 gr ıspanak
  • 2~3 dal taze kekik
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Taze Otlu, Peynir Dolgulu Krep Nasıl Yapılır?

  • Krep için gerekli malzemeleri çukur bir kaba alıp tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
  • Çok az ayçiçek yağını tavada ısıtın. Üzerine kepçe yardımıyla aldığınız hamurdan döküp her iki tarafını kızartın.
  • Dolgu için ıspanağı, taze soğanı ve kekiği ince kıyın. Lor peynirini, maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız ıspanaklı malzemenin üzerine yumurta akını yavaşça ekleyip karıştırın.
  • Krepleri tezgaha alın. Her krepin ¼’ lik kısmına ıspanaklı harçtan alın. Dörde katlayın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye katladığınız krepleri alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!