Taze Otlu, Peynir Dolgulu Krep

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Taze Otlu, Peynir Dolgulu Krep Tarifi İçin malzemeler
Krep hamuru için
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 4~5 dal ince kıyılmış maydanoz
- 4~5 dal ince kıyılmış dereotu
- 4~5 dal ince kıyılmış nane
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
İç harcı için
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı lor peyniri
- 200 gr ıspanak
- 2~3 dal taze kekik
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 2 taze soğan
- Tuz
- Karabiber
Taze Otlu, Peynir Dolgulu Krep Nasıl Yapılır?
- Krep için gerekli malzemeleri çukur bir kaba alıp tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
- Çok az ayçiçek yağını tavada ısıtın. Üzerine kepçe yardımıyla aldığınız hamurdan döküp her iki tarafını kızartın.
- Dolgu için ıspanağı, taze soğanı ve kekiği ince kıyın. Lor peynirini, maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız ıspanaklı malzemenin üzerine yumurta akını yavaşça ekleyip karıştırın.
- Krepleri tezgaha alın. Her krepin ¼’ lik kısmına ıspanaklı harçtan alın. Dörde katlayın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye katladığınız krepleri alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR