ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER TAZE OTLU, PEYNİR DOLGULU KREP

Taze Otlu, Peynir Dolgulu Krep

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Otlu, Peynir Dolgulu Krep Tarifi İçin malzemeler

Krep hamuru için

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 4~5 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 4~5 dal ince kıyılmış dereotu
  • 4~5 dal ince kıyılmış nane
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 200 gr ıspanak
  • 2~3 dal taze kekik
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Taze Otlu, Peynir Dolgulu Krep Nasıl Yapılır?

Krep için gerekli malzemeleri çukur bir kaba alıp tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Çok az ayçiçek yağını tavada ısıtın. Üzerine kepçe yardımıyla aldığınız hamurdan döküp her iki tarafını kızartın. Dolgu için ıspanağı, taze soğanı ve kekiği ince kıyın. Lor peynirini, maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız ıspanaklı malzemenin üzerine yumurta akını yavaşça ekleyip karıştırın. Krepleri tezgaha alın. Her krepin ¼’ lik kısmına ıspanaklı harçtan alın. Dörde katlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye katladığınız krepleri alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!