ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER MUZLU VE CEVİZLİ BİSKÜVİ

Muzlu ve cevizli bisküvi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muzlu ve cevizli bisküvi tarifi için malzemeler

  • 400 gr un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 75 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 büyük boy olgun muz
  • 320 gr damla çikolata
  • 140 gr ceviz içi

Muzlu ve cevizli bisküvi Nasıl Yapılır

Muzun kabuğunu soyup içini püre şeklinde ezin. Un, karbonat ve tuzu geniş bir cam kaseye alıp harmanlayın. Şekerleri başka bir cam kaseye alın. Tereyağını ekleyip mikserle çırpın. Püre muz ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ekleyip yoğurun. Küçük parçalar şeklinde kırılmış ceviz ve damla çikolataları ekleyip bir süre daha yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil vermeden yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Bisküvileri tepside soğutup servis yapın.


Muz: Besin değerleri açısından zengin olan muz, vitamin, protein, mineral ve aminoasit açısından hayli zengindir. Kabuğu yeşil olan muzları birkaç kırmızı elmayla birlikte kese kağıdına doldurup mutfağın ışık almayan bir yerinde saklarsanız kabuğunun sarardığını görürsünüz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.