ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER KURUYEMİŞLİ İRMİK HELVASI

Kuruyemişli İrmik Helvası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuruyemişli İrmik Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 60 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı badem içi
  • 3 yemek kaşığı fındık içi
  • 3 yemek kaşığı Antep fıstığı içi

Kuruyemişli İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Bir sos tenceresine sütü ve şekeri alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın. Yayvan bir tencereye tereyağını alın ve kuruyemişleri ekleyerek 1 dakika kavurun. Kuruyemişlere irmiği ekleyin ve rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla kavurmaya devam edin. İrmik istediğiniz renge ulaşınca sütü ilave edin. İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlendirin. Kuruyemişli irmik helvası artık hazır. Yanında dondurma ile servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!