ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER KURUYEMİŞLİ İRMİK HELVASI

Kuruyemişli irmik helvası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuruyemişli irmik helvası tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 60 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı badem içi
  • 3 yemek kaşığı fındık içi
  • 3 yemek kaşığı Antep fıstığı içi

Kuruyemişli irmik helvası Nasıl Yapılır

Bir sos tenceresine sütü ve şekeri alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın. Yayvan bir tencereye tereyağını alın ve kuruyemişleri ekleyerek 1 dakika kavurun. Kuruyemişlere irmiği ekleyin ve rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla kavurmaya devam edin. İrmik istediğiniz renge ulaşınca sütü ilave edin. İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlendirin. Kuruyemişli irmik helvası artık hazır. Yanında dondurma ile servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.