ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER KURU YEMİŞLİ VE BEYAZ ÇİKOLATALI BAR

Kuru yemişli ve beyaz çikolatalı bar

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru yemişli ve beyaz çikolatalı bar tarifi için malzemeler

  • 25 g tereyağı
  • 1 çay bardağı krema
  • 300 g beyaz çikolata
  • 8 kuru yaban mersini
  • 2 kuru incir
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı yerfıstığı
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 4 yemek kaşığı file badem

Kuru yemişli ve beyaz çikolatalı bar Nasıl Yapılır

Tereyağı, krema ve küçük parçalara bölünmüş beyaz çikolatayı sos tenceresinde eritip bir kaseye aktarın. Yaban mersini, incir, fındık, yer fıstığı, ceviz ve file bademi doğrayıcıdan geçirip çikolatalı karışımına ilave edin. Geniş dikdörtgen bir kalıbın içini strech folyo ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıba döküp 2 saat buzdolabında bekletin. Donan çikolatayı kalıptan çıkartın. Kalpli kalıplarla keserek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.