ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER FINDIKLI KEPEK EKMEĞİ

Fındıklı Kepek Ekmeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Kepek Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı kepekli un
  • Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 2 çorba kaşığı susam
  • 2 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Fındıklı Kepek Ekmeği Nasıl Yapılır?

Yaş mayayı ılık suda eritin. Kabarması için ılık ortamda 10 dakika bekletin. Margarini eritip soğutun. 

Kepekli unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Eritilmiş maya, margarin, fındık ve tuzu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Top şeklinde yuvarlayıp üzerine sıvıyağ sürün. Nemli bezle örtüp ılık bir ortamda en az 30 dakika dinlendirin. Hamuru hafif un serpilmiş zemine alıp tekrar yoğurun ve yuvarlayın. 

Derin bir fırın kalıbını yağlayıp un ve 1 kaşık susam serpin. Hazırladığınız hamuru, dilimlenmiş görüntüsünü vermek için keten iplikle aralıklı olarak bağlayın. Kalıba alıp üzerine susamı serpiştirin. Nemli bezle örtüp ılık ortamda 20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-40 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis yapın.
Şefin Yorumu : YAŞ MAYA YERİNE...
Yaş mayanız yoksa kurumaya da kullanabilirsiniz. Yarım kibrit kutusu yaşmaya yerine 1 tatlı kaşığı kuru mayayı ılık suda eritirken 1 çay kaşığı şeker ekleyin.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!