ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER CEVİZLİ SEBZE EZME

Cevizli Sebze Ezme

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli Sebze Ezme Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 400 gr iç bezelye
  • 15 ceviz içi
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çavdar ekmeği dilimleri

Cevizli Sebze Ezme Nasıl Yapılır?

Yumurtaları haşlayın. Soğutup kabuklarını soyun. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Bezelyeleri ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Bezelyelerin suyunu süzün ve mutfak robotuna alıp ceviz ve yumurtaları ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Çok fazla ufalanmayacak şekilde mutfak robotunda ezin. Ezmenin kıvamı çok kuru olursa bir miktar zeytinyağı ekleyin. Kızartılmış çavdar ekmeği dilimleriyle birlikte servis yapın.


Ceviz: Ceviz, Türkiye’de de yaygın olarak yetişen kabuklu yemişlerin başında gelir. İçerdiği enzimler bağışıklık sistemi ve beyin faaliyetlerini destekleyici etki gösterir. Bol bol tüketilmesi önerilir ve tatlı tariflerinde de sıklıkla tercih edilen leziz bir yemiştir.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!