Cevizli Sebze Ezme

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Cevizli Sebze Ezme
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli Sebze Ezme için

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 400 gr iç bezelye
  • 15 ceviz içi
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çavdar ekmeği dilimleri
Cevizli Sebze Ezme

Nasıl Yapılır

Yumurtaları haşlayın. Soğutup kabuklarını soyun. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Bezelyeleri ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Bezelyelerin suyunu süzün ve mutfak robotuna alıp ceviz ve yumurtaları ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Çok fazla ufalanmayacak şekilde mutfak robotunda ezin. Ezmenin kıvamı çok kuru olursa bir miktar zeytinyağı ekleyin. Kızartılmış çavdar ekmeği dilimleriyle birlikte servis yapın.


Ceviz: Ceviz, Türkiye’de de yaygın olarak yetişen kabuklu yemişlerin başında gelir. İçerdiği enzimler bağışıklık sistemi ve beyin faaliyetlerini destekleyici etki gösterir. Bol bol tüketilmesi önerilir ve tatlı tariflerinde de sıklıkla tercih edilen leziz bir yemiştir.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo